Rezultate obținute

Adaptarea tehnicii de implementare a releelor convenționale prin elaborarea procedurilor de testare si setare a releelor digitale prin injecție de curenți primari sau injectie de curenți secundari, a realizat elaborarea procedurilor de setare, resetare si testare a releelor digitale utilizate la tablouri electrice din stațiile de transformare a Parcurilor Fotovoltaice, realizate prin:

• Elaborarea procedurilor de testare a releelor digitale pe echipamentele de injeție curenți secundari;

• Elaborarea metodelor de resetare a releelor digitale;

• Dezvoltarea procedurilor de testarea releelor digitale in laboratorul Erris ERIF-2000-000Y-1636, din dotarea Universitații Tehnice din Cluj-Napoca, prin injecție de curenți primari generați prin similitudine cu rețeaua reala;

• Modelarea si simularea tehnicilor de setare sau resetare software, destinat punerii in funcțiune a releelor digitale din componența protecției care echipeaza tablouri electrice din stațiile de transformare a Parcurilor Eoliene.

Fig. 2. Panoul de protecție individual montat la celula fotovoltaica

Fig.3. Setul de relee digitale montate in celula parcului fotovoltaic

Fig. 4. Locația din panoul de protecție in care tensiunile secundare ale transformatorului de curent si ale transformatorului de tensiune sunt furnizate prin injecție secundara de trusa de verificare relee.

Fig. 5. Tabloul protecție SC MARIFLOR SRL – Racordare la RED a parcului fotovoltaic, loc. Iclod, jud. Cluj.